Beskyttelse av personvern

Åpne vinduet Beskyttelse av personvern

Sjekk av datalekkasje

Hvis du er usikker på om kontoen din på forskjellige nettsteder eller sikker, kan du sjekke dem med Kaspersky-programmet. Programmet kan oppdage om kontoene dine er utsatt for risiko og dataene dine er i fare for å bli offentlig tilgjengelige.

Sjekk om kontoen din er utsatt for risiko

Beskyttelse for webkamera

Kaspersky-programmet beskytter personvernet ditt mens Mac-en din kjører. Du kan blokkere webkameraet for å hindre at programmer kan bruke det. Når du aktiverer denne funksjonen, blokkerer programmet tilgang til systembiblioteker som brukes av webkameraet ditt. Du kan finne eksempler på programmer som ikke får tilgang til webkameraet ditt når det er blokkert av Kaspersky-programmet og listen over støttede webkameraer på kundeservice nettstedet (Kunnskapsbasen).

Merk: Tilgangen blokkeres for alle programmer som er installert på datamaskinen. Du kan ikke blokkere tilgang til webkameraet ditt for bestemte programmer.

Blokker webkameraet

Stoppe blokkering av webkameraet

Merk: Hvis programmet du ønsker å blokkere kjører når du blokkerer webkameraet, må du starte programmet på nytt.

Privat surfing

For å gi deg enda bedre personvernbeskyttelse, inkluderer Kaspersky-programmet privat surfing, en funksjon som lar deg blokkere sporing på nettsteder. Du kan også velge hvilke typer webområder du vil blokkere sporing på.

Merk: Programmet skanner krypterte tilkoblinger (HTTPS) kun hvis det er satt et kryss i ruten Sjekk sikre tilkoblinger (HTTPS) for <komponentnavn> i delen Generelt på fanen Beskyttelse.

Blokker sporing av nettsteder

Stopp blokkering av nettstedsporing

Velg hvilke typer nettsteder du vil blokkere sporing på.

Når sporing av nettsteder er blokkert, blokkerer Kaspersky-programmet sporing på nettstedene som tilhører de valgte kategoriene, og overvåker sporing på nettstedene som tilhører kategoriene som ikke velges. Når sporing av nettsteder tillates, overvåker programmet, men blokkerer ikke, nettstedene som tilhører både de valgte og ikke valgte kategoriene.

Du kan legge til nettsteder i listen over unntak. Når sporing av nettsteder er blokkert, blokkerer ikke Kaspersky-programmet sporing av nettsteder som er oppført i listen med unntak.

Legge til eller fjerne et nettsted i listen med eksklusjoner

Som standard blokkerer ikke Kaspersky-programmet sporing av nettsteder tilhørende Kaspersky og deres partnere. Du kan aktivere blokkering av sporingsaktivitetene på nettstedene til Kaspersky og deres partnere manuelt.

Aktivere blokkering av sporingsaktivitetene til nettstedene til Kaspersky og deres partnere

Enkelte nettsteder er inkompatible med funksjonen Privat surfing. Som standard vil Kaspersky-programmet ikke blokkere sporing av aktiviteter på slike nettsteder. Du kan aktivere blokkering av sporingsaktiviteter manuelt for nettsteder som er kjent for å være inkompatible med funksjonen Privat surfing.

Aktivere blokkering på nettsteder som er kjent for å være inkompatible med Privat surfing

Stalkerware-deteksjon

For å sikre mer pålitelig beskyttelse for datamaskinen din, kan du utvide listen over oppdagede objekter ved å la programmet se etter stalkerware og annen legitim programvare som kan brukes av inntrengere for å skade datamaskinen eller personlige data. For å lære mer om ulike typer stalkerware, se Stalkerware oppdaging.

Velge kategorier med objekter som skal oppdages